13 mai 2013

Perioada de recoltare optima a plantelor medicinale


Pentru ca sa beneficiem din plin de calitatile vindecatoare ale plantelor este necesar sa cunoastem cu precizie perioada anului in care acestea secreta maximum de principii active. In randurile de mai jos gasiti perioada de recoltare optima pentru cele mai uzuale plante medicinale.MARTIE – se pot recolta radacinile urmatoarelor plante: tataneasa, ceretel, nalba mare, pochivnic, brusture si florile de podbal.
APRILIE – se pot recolta radacinile urmatoarelor plante: cerentel, frunzele de paducel, pochivnic, pir medicinal, plamânarica, podbal, ciubotica cucului, porumbar, urzica moarta alba, ciubotica cucului, brusture, precum si rizomii de stanjenel si florile de castan.
MAI – se pot recolta radacinile de: cerentel, ciubotica cucului, brusture, tataneasa, pir medicinal, iarba de volbura, vinarita, trei frati patati, papadie, cimbrisor de camp, florile de museţel, porumbar, trifoi alb, ciubotica cucului, urzica moarta alba, soc, paducel, podbal, nuc, mesteacan, coacaz, traista ciobanului, rostopasca, pochivnic precum si coaja de salcie si frunzele de castan.
IUNIE – se recolteaza frunzele de castan, coacaz, papadie, podbal, zmeur, iarba de cimbrisor de camp, dud, frag, frasin, mur, paducel, rachitan, rostopasca, sunatoare, sovarv, talpa gastei, traista ciobanului, trei frati patati, troscot, ţintaura, unguraş, vinariţa, precum si florile de : arnica, albastrele, coada soricelului, museţel, soc, sulfina, tei, coaja de salcie, codite de cirese si visine.
IULIE – pe langa plantele si florile care se pot recolta in luna iunie mai putem recolta si frunzele de turita, troscot,  coada calului, pelin, precum si florile de galbenele, lumanarica, urzica moarta alba.
AUGUST – se pot recolta radacinile de ghintura albastra, dud, mur, frunze de castan, afin, nuc, papadie, iarba de coada calului, coada racului, plamânarica, urzica, zmeur, pelin, sunatoare, sovârv, talpa gaştei, turiţa mare, unguraş, precum si florile de coada şoricelului, lumanărica, conurile de hamei, fructele de maces, matasea  porumbului.
SEPTEMBRIE – se pot recolta radacini de cicoare, cerenţel, frunze de afin, flori de coada şoricelului, paducel, frag, plamânarica, galbenele, lumânarica, pelin, papadie, cimbrişor de camp, iarba de coada calului, coada racului, precum si tecile de fasole si conurile de hamei.
OCTOMBRIE – se pot recolta radacini de brusture, cerenţel, cicoare, nalba, fructe de ienupar, maceş, paducel, porumbar, soc, teci de fasole, matasea de porumb.
NOIEMBRIE – se pot recolta radacini de brusture, nalba mare, pir medicinal, fructe de ienupar si porumbar.
DECEMBRIE – se pot recolta fructele de ienupar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit