Frunzele de
dafin au in compozitia lor: piridoxina, retinol, niacina, vitamina C, minerale:
zinc, calciu si potasiu. Pana la 3% are ulei esential, care este compus in cea
mai mare parte din cineol.
Iata care
sunt cele mai importante utilizari ale dafinului:
- Ceaiul de
dafin ajuta la curatarea sinusurile si amelioreaza indigestia
- Frunzele
de dafin daca sunt arse pe jaratic alunga insectele.
- O banala
stomatita se rezolva aproape imediat mestecand o frunza de dafin
- Pentru
ameliorarea durerilor reumatismale se poate face o crema din untura de porc
nesarata si frunze
de dafin. (250 gr. untura fierbinte + 10 frunze
dafin se lasa la macerat o zi)
- Decoctul
obtinut din frunze
de dafin si baut pe parcursul unei zile are darul de a intari sistemul imunitar
- 20-30 frunze de dafin oparite
cu o cana de apa clocotita si infuzate 20 minute pot fi folosite cu succes in
caz de intoxicatie si otravire pentru ca duc la un efect vomitiv instantaneu
- Pentru o digestie
eficienta se mesteca o frunza de dafin pe stomacul gol dimineata, la pranz si
seara
- Frunzele
de dafin oparite cu apa clocotita si lasate la racit se folosesc cu succes
pentru vindecarea raguselii si a infectiilor gingivale facand gargara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu