22 septembrie 2015

Tinctura de usturoi


Afectiuni interne  •  Artrita Artroza Boli bronho-pulmonare HipertensiuneColesterolemieSinuzitaReumatismArterioscleroza Mentinerea concentratiei normale a glucozei in sange Protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ Eliminarea parazitilor intestinali

Afectiuni externe  •  Mentinerea sanatatii cavitatii bucale Mentinerea sanatatii scalpului Reducerea disfunctiilor articulare 

Mod de preparare
Se curata 40 catei de usturoi, se spala, se taie in patru si se introduce intr-un borcan sau sticla. Se toarna peste usturoiul taiat, alcool de cereale (40-50 grade) rachiu sau alcool pur diluat pana la ~ 50 grade.
Se inchide sticla si se tine la macerat 14 zile agitand zilnic continutul, apoi se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare, la rece.
Mod de administrare
Intern
Copii 7-15 ani
10-15 picaturi diluate in ½ pahar apa sau ceai neindulcit ori lapte de 3 ori pe zi.
Adulti
Se folosesc 30-40 picaturi diluate in 100 ml apa de 3 ori pe zi.
Extern 
Dilutia pentru uz extern: 1:2
 menţinerea sanatatii cavitătii bucale: se face gargara cu solutie diluata, 1-2 lingurite de tinctura la 100 ml de apă sau ceai de galbenele
 reducerea disfunctiilor articulare: se aplică pe locul afectat dilutia si se mentine pentru circa 1-2 ore. Persoanele care au o piele sensibila, inaintea aplicarii compresei vor trebui sa maseze locul cu o crema de galbenele, argila sau raşina
 mentinerea sanatatii scalpului şi combaterea caderii parului: se frictioneaza pielea capului cu dilutie de 2-3 ori pe saptamana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit